Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Lanolinozás

Lanolinozás

A lanolinozás művészete 

Ahogyan a gyapjú pelenka külsőknél említettük, a gyapjút lanolinozni kell, hogy vízlepergető legyen. Beatrix (profi mosimami) leírta nekünk és képekkel is illusztrálta a lanolinozás lépéseit Responsible Mother (RM) gyapjú külső példáján! (Sok másik gyapival ellentétben, a RM gyapik akár lanolinozás nélkül is bírhatják az éjszakát, ezek jó minőségű gyapjúszövetből készülnek)
Lanolinozást, képekkel illusztrálva (bal fentről - jobbra-le):
-kb fél deci vizet teszek, egy pici lanolinozásra fenntartott műanyag csészébe (utána ragadni fog, tehát ne a nagyi porcelán csészéjébe tegyük) (1. kép)
-bele teszek kb fél diónyi-diónyi lanolint (2. kép)
-fél percig mikrózom, mikrózás után a lanolin megolvadva, sárga rétegként úszik a víz tetején, mint zsír a tyúkhúsleves tetején (3. kép)
-csepegtetek bele 2-3 csepp baba sampont (4. kép)
-összekeverem, a sampon emulgeálja a lanolint, így egy fehéres-sárgás, az eddigiekkel ellentétben, nem átlátszó oldatot (emulziót) kapunk (5. kép)
-beleöntöm egy lavornyi/vödörnyi vízbe, én nápolyis vödröt használok erre a célra, az edény is ragadni fog lanolinozás után, tehát érdemes erre a célra fenntartani egy olcsó edényt. (6. kép)
-a gyapikat kifordítva beleteszem a lanolinos vízbe és 1-2 óránként forgatom, 6-8 óráig áznak (7. kép)
-figyelni kell, hogy (főleg első lanolinozáskor) a gyapikat szín szerint külön lanolinozzuk, mert foghatnak (8. kép)
-ha kész vagyok a lanolinozással, ki nyomkodom, majd egy törölközőbe hajtogatom és megtaposom őket, hogy minél több vizet felszívjon a törölköző, ezáltal gyorsabban száradjon a gyapi!

 

 

Keresés